zondag 2 maart 2014

#290 Kleurpotloden en stiften

Dochter 1 moest iets tekenen voor school. Dus kwam de schoenendoos met stiften en kleurpotloden op tafel. Heeeelemaal vol met allemaal tekenspullen etc. Plus ook nog drie metalen dozen met nog meer kleurpotloden.

Ik snap werkelijk niet hoe dochter 1 het afgelopen Sinterklaas in haar hoofd haalde om op haar surprise wenspapiertje "kleurpotloden" te schrijven...
"Mam, ik heb huidskleur nodig". Gedwee dook ik in de kleurpotloden-doos. Na enkele rondjes schoolslag en een paar keertjes duiken kwam ik een huidskleurige potlood tegen. En tevens nog veeeel meer raars:

stenen, wiebeloogjes om op te plakken, papieren reepjes, veel goedkope potloden, - waar op de een of andere manier altijd maar heel weinig kleur vanaf komt (dat waren die, die uiteibdelijk in de surprise zaten. Zucht), pennen, gelpennen en minuscule potloodstompjes.
Voor ik het wist was ik al aan het sorteren - voordat ik een foto nam. Dus de "voor" foto was in het echt randvol.

De pennen en potloden gingen bij de andere pennen en potloden in de bureaula (waar ik trouwens inmiddels belachelijke hoeveelheden van allebei heb vergaard. Hier moet ik binnenkort ook eens een beslissing nemen...).

Uiteindelijk heb ik een aantal  "betere" merken kleurpotloden en stiften gekozen om te bewaren. Per soort ging er een elastiekje omheen.

Alles wat afgekeurd was ging in de kliko (heb er wel nog even over nagedacht of ik er het spreekwoordelijke weeshuis bij zou zoeken, dat ik met deze hoeveelheid kleurpotloden had kunnen verblijden... maar dan toch ingezien dat werkelijk niemand op die troep zit te wachten).
Eens kijken of de kleurpotloden bij een volgende opruimactie in het bureau geintegreerd kunnen worden...2 opmerkingen:

 1. haha herkenbaar.. hier een bakje met dikke bru.ynzeel potloden die we vaak gebruiken en een bak met stiften (eerst ook alleen dat merk, die zijn uitwasbaar.. maar nu zitten er ook al andere door, maar goed, t blijft 1 bakje dus kan nog net...) de andere potloden en wascokrijtjes (ook goedkoop dus doen het niet) staat ongebruikt in de kast.. toch eens beslissen om gewoon weg te gooien en gewoon regelmatig nieuwe, goede, potloden bij tekopen.. ;) (toch aftrekbaar als gastouder...;) ) maar zo herkenbaar dus.. goedkopte troep gebruikt niemand uiteindelijk...
  weer een geval van goedkoop is duurkoop ;) (geldt niet voor alles, maar hiervoor wel)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze ooit gesorteerd in pennen en stiften en dan alle kleuren apart met een elastiekje erom. Je hebt zoveel verschillende kleuren als je dan goed kiikt en niet veel zijn dan dezelfde kleur. Dochterlief wilde ze niet meer en ik heb ze nu :-) Per merk ook inmiddels gesorteerd, want er zit ook troep tussen. Laatste is wel weg :-)

  Groeten van Marianne
  Consuminderen met Marianne.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!