zondag 2 februari 2014

#268 Pakpapier, inpakpapier, knutselpapier

Nu ik toch bezig ben met de olievlek-aanpak (= een stukje opschonen, zo houden, en het nette stukje steeds uitbreiden), viel recentelijk ook de papierbak in ongenade. Zo'n bak is gewoon NIET netjes te houden. En nu ik erover nadenk hoe vaak wij 'm eigenlijk gebruiken, kan ik het eigenlijk niet rechtvaardigen dat deze bak zo'n pontificale (en lelijke!) plek in onze woonkamer mag in nemen. 

Aangezien ik boven nog 2 zulke "papier"-plekken heb, komt deze bak naar boven. Binnenkort ga ik eens kijken hoe dit praktischer op de bergen is. 


inpakpapier opbergen... de ideale oplossing heb ik nog niet. Maar in ieder geval niet meer hier. 

Kijk nou, wat een verademing is dit. En veel makkelijker stofzuigen!
Ja, en de attente lezer zal het niet zijn ontgaan: er worden hier heel wat dingen "naar boven" verplaatst, dezer dagen ... en nee, jullie willen niet weten hoe dat er nu uitziet ☺ 

Maar eerst eens wat rust creeren op de benedenverdieping. De rest komt nog. En het komt goed!

9 opmerkingen:

 1. Hoi El !
  Ik zie nu pas dat je weer blogt ! Wat leuk. En nu heb ik zelf al heel lang niet geblogd. Grappig is je bullet-journal, iets vergelijkbaars werkt voor mij ook al een tijdje, in een heeeel mooi Clairefontaine schrift hartje, hartje.
  En dan zet ik even thee en ga even bijlezen.

  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Margreet,
   jaaaa, hier wordt weer druk geblogd! Er is ook nog genoeg te doen...

   Dat Bullet Journal blijft een goede vondst. Bijna geen rondvliegende papiertjes meer, hier! Eigenlijk alleen nog maar boodschappenlijsten. Wel wordt ik hierdoor ook met de neus op de feiten gedrukt wat het aantal projecten aangaat waar ik mee bezig ben...

   En ja, die Clairefontaine schriftjes vindt ik ook zo mooi. Heb je een met een harde kaft? Dan wil ik wel heel graag weten waar je die hebt gekocht!

   Verwijderen
  2. hoi El,

   Je bent echt heel goed bezig ! Super. Ik heb het filmpje van het Bullet Journal bekeken, maar het wil nog niet echt landen. Maar het intrigeert me wel omdat het niet alleen om de to do list gaat. Ik denk dat ik het ga proberen voor een maand. Want ook ik wil heeel graag af van de losse papiertjes :(

   Nee, geen harde kaft helaas. Maar wel met spiraal. Ik ben echt een fan van een schrift met spriaal.Ik heb de grote A4 versie.
   Maar die zou voor het Bullet Journal te groot zijn... vragen, vragen...haha. Voor die Clairefontaine schriftjes struin ik de online-boekwinkels af. En soms, heel soms heeft mijn boekhandel ze.
   Fijne dag nog ! Margreet

   Verwijderen
 2. inpakpapier ligt hier al sinds jaar en dag achter mijn kookboeken in.. inderdaad een ivar... tot grote tevredenheid van alle mensen in en om ons huis! iets inpakken is zo direct een manier om even mijn kookboeken recht te trekken! klusje van 1 minuut, vr gr mamavan8

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat vindt ik nog eens een revolutionair idee. Hier ga ik eens over nadenken! Dankjewel voor de tip!!

   Verwijderen
 3. Hoihoi, Wij hebben in de kelderkast onder de traptreden in de breedte twee van deze gemonteerd: VARIERA Alleshouder van Ikea. Horizontaal dus. Een voor plastic tassen en een voor rollen papier. Omdat het papier ligt, blijft het netter dan wanneer het rechtop staat. En ik heb de stelregel, vol is vol. Wat niet past, wordt niet bewaard ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig meid. Rust beneden en boven ach precies zoals je al zegt dat komt wel. Veel beter voor jezelf ;-)

  Wat betreft de inpakpapier. Ik heb, net als Monique, 2 van die bakken van de I.kea. Waar ik al mijn pakpapier in heb zitten. Ik vind het heel erg handig. Alles bij elkaar en overzichtelijk. Te minste dat vind ik. Je kun ze ophangen of op de grond zetten net wat jij handig vind of bij jou goed uitkomt. Ik gebruik ze wel verticaal. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een handig soort bak - de variera van Monique en Onny - die ken ik nog helemaal niet. Maar ik denk dat ik toch teveel papieren rollen heb... Ik heb ook plakfolie met een motiefje, doorzichtige cadeau folie, kaftpapier in diverse kleuren... En dan natuurlijk het reguliere cadeaupapier. Al ben ik al zover, dat ik van plan ben alle kerstpapieren op een rol te wikkelen. En alle sint-inpakpapieren dito. Nou, het wordt vervolgd ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha dat naar boven verhuizen, kunnen wij ook heel goed... Maar afgelopen weekend een kinderkamer een stuk leger kunnen krijgen door afstand te doen van een kist (met kapotte deksel) en de poppenwieg aan mijn ouders terug te geven.
  Ik heb geen voor-foto's maar de na-foto's zal ik nog delen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!