zaterdag 1 februari 2014

#267 Nu dan eindelijk - oplossing voor zijkant kast

Zo leuk en handig ik de Ivar kasten van IKEA ook nog steeds vindt... van de zijkant vindt ik het geen gezicht. Ongeacht wat er in staan. 

Daar had ik al eerder een oplossing voor bedacht. De stof hiervoor had ik al een paar dagen klaarliggen. Echt leuk dat ik tussen mijn voorraden een geschikte stof had, die zowel bij de bank, bij de muur en bij de gordijnen past. En nog een "krijgertje" ook. Rolzoompje rondom en boven twee bandjes vastgestikt. Klaar!

Hier nog een keer alle "voor"-foto's en het actuele "na" foto:

Zo zag het er eerst uit

Hier had ik de spullen die voor de kast stonden voor een deel opgeschoond. 
En dit is het resultaat na nogmaals alle spullen in en voor de kast te hebben bekeken. Na een hele strenge selectie ging ongeveer de inhoud van een hele verhuisdoos weg. 

De meest rechtse doos bovenop de kast heb ik aan de zijkant met een stuk zilveren karton beplakt, en zodoende kwam er een einde aan de sluikreclame voor de "Erkende Verhuizers" ☺ - En het zag er al direct een stuk rustiger uit.

Om het af te maken haal ik de plattegrond die boven de bank hing weg (paste ook helemaal niet qua kleur), en schuif ik de wereldkaarten (die wel goed bij de kleuren van de woonkamer passen) precies in het midden ten opzichte van de bank en de tv. Ook dat ziet er veel rustiger uit. - Moeten we wel nog een oplossing voor de Nederland kaart bedenken. De vrije stukken muur zijn zo'n beetje op... 

9 opmerkingen:

 1. Goed bezig joh! Het is echt een heel verschil! Idd veel rustiger!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx! - Ja, de andere leden van het gezin vinden het ook heel geslaagd. Wat zo'n paar kleine dingen uitmaken...

   Verwijderen
 2. Ja dat ziet er zeker stukken rustiger uit. Zeker in de woonkamer is dat belangrijk. Te minste dat vind ik. Ik wil daar altijd even rustig kunnen zitten. Jammer dat andere ruimtes er dan even niet zo goed uit zien, als ik daar maar even mijn rust kan pakken. Mooie oplossing voor die kast zeg.

  Je bent echt goed bezig meid. Een dikke duim van mij. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ja, dit is al veel leuker zo. Ik heb nog zo'n kast - maar dan hoger - met nog zo'n zijkant. Plus dat je daar direct tegenaan kijkt als je bij ons binnenkomt. Ben heel benieuwd of het effect dan ook zo groot is.

   Eens kijken welke stof ik hiervoor neem.... Of nog een keer dezelfde... Hij past overal bij. To be continued.

   Verwijderen
 3. Geweldig om te zien hoe de voortgang van deze hoek is. Niet alleen voor ons, maar vooral voor jezelf.
  De aanhouder wint!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Dankjewel. Ik verheug me nu al op de andere kast (die nog een zijkant moet krijgen).

   Verwijderen
 5. dat ziet er inderdaad een stuk rustiger uit. Goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!