vrijdag 31 januari 2014

#266 Onder de sofa...

En hoe kom ik zo onder de sofa verzeild? Het kwam zo: We zijn op zoek naar een boek. Al twee dagen is het hele gezin op zoek naar het superspannende boek dat dochter 2 aan het lezen is. Het moét ergens in huis zijn. Maar waar?? 

Ineens bedenk ik dat er altijd heel veel raars onder de bank ligt. Vol verwachting trek ik de bank naar voren. 

Jip... heel veel raars. Stofpluizen, kleurpotloden, haarelastiekje, een haaknaald, een breinaald, een sok, een stylus, een krulspeld, twee knopen en een folder voor kinderdans. Maar geen boek. - Hahaha, het is echt een afspiegeling van ons leven, wat ik hier onder de bank aantref. Wij haken, breien, naaien, dansen, spelen op de tablet, we hebben lang haar, we willen krullen, we hebben veel eenzame sokken en er wordt ontzettend graag getekend...

Dat zou trouwens nog eens een leuke zijn voor persoonlijkheids-analyse: "Trek je bank van de muur af, en ik vertel je wie je bent...". Hahahaha 

Maar ja, ik heb nu wel de klus van de dag voor mijn neus... Maar hier heb ik geen tijd voor en geen zin in. Maar volgens mijn "vakboek" moet je saaie klussen gewoon leuk maken voor jezelf.

Dus ik ga aan de slag en zing "onder de sofa" op het deuntje van "under the boardwalk...". Ik maak ook gelijk de stoffige plinten weer schoon. En mijn oog valt op de muur, en ik vraag me af of de verf tegen een nat doekje kan. Er zijn allerhande vlekken van koffie en wijn en dergl. die wij op het randje van de bank hadden neergezet. Hetgeen niet altijd goed gaat zullen we maar zeggen... Ja, het werkt. Ik krijg bijna alle vlekken weg. Ik vermoed dat de hardnekkigste vlekken afkomstig zijn van rode wijn... Nu ik toch bezig ben haal ik ook gelijk de bank uit elkaar en stofzuig onder de kussens. En vooruit, ook de stoelen. Nadat ik ook hier de nodige haak- en breinaalden, haarelastiekjes, munten en snoepwikkels (zucht)  heb weggehaald. 

En nu moet ik stoppen. Er moeten ook nog andere dingen gebeuren. 

Al met al heb ik hier toch een redelijk voldaan gevoel aan overgehouden - ook al zal niemand het verschil zien - IK weet dat het onder nu pluis is onder de bank. Eh, ik bedoel geen pluis meer onder de bank... eh... laat ook maar ☺

P.S.: Note to self: Onder de bank schoonmaken: opnemen in roulerend huishoudschema!

5 opmerkingen:

 1. Dat zou trouwens nog eens een leuke zijn voor persoonlijkheids-analyse: "Trek je bank van de muur af, en ik vertel je wie je bent...". Hahahaha

  Tsja, mijn bank is een bedbank en die wordt elke keer bij het stofzuigen verschoven. Ligt alleen maar stof achter :P Maar in de bak onder de bedbank liggen wel dingen, nl. bankkussens, doos met elektronica-/telefoondingen, strijkijzer, armleuningen van een stoel (waren irritant :P), een stapel reisfolders/ansichtkaarten en nog wat extra medicijnen. Maargoed, mijn woning is dan ook maar 34 m2, dus dat er wat vreemde dingen onder het bed terechtkomen is wel logisch :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neui... , ik vrees dat telt niet als rommel. Het is eerder heel slim om in een klein appartementje de ruimte onder het bed te gebruiken voor opslag. En helemaal goed als je zo'n bed hebt. Onder ons bed passen alleen maar haarelastiekje. Los... ☺ En sokken.... Wat mij eraan herinnert dat ik daar ook best weer eens met een lineaal onder langs mag gaan... To be continued.

   Verwijderen
 2. HAHA wat grappig om te zien als die spullen die er onder vandaan komen. Hier gebeurt dat ook wel eens (niet heel vaak, maar waarschijnlijk komt dat om dat ik iedere maand de bank even van de kant haal. Onze Lobbes heeft een allergie dus stof is voor hem niet fijn. Daar probeer ik rekening mee te houden. Ik vraag me dan ook af wat je voor een analyse je bij mij zou maken hihi. Daar vind je eigenlijk alleen soms maar een verdwaalt speeltje van de hond.

  Wel goed dat je deze vervelende klus opgepakt hebt. Ik zeg vaak een lekker muziekje op en dan ga ik meeste wel vanzelf :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, niet waar...? ☺ Dat denk ik ook.
  Voor mensen als ik, die (nog) geen schoonmaakritme hebben, zou het wel handig zijn om een goede "reden" te hebben om bepaalde dingen te doen. Bij vrienden van ons heeft iemand astma - daar is het altijd brandschoon. Misschien toch wat vaker de meubels op een andere plek zetten. Of zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, toevallig was ik gisteren ook iets kwijt en trok ik ook de bank weg: stof, haren, speelgoed, een rekening!, een beker, een pen, een bolletje wol, een lollystokje.... een bevestiging van hoe anderen mij zien....

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!