zaterdag 25 augustus 2012

#158/365 Een bak voor kringloopspullen

Laatst had ik een aparte opruimtip gehoord: Door het huis gaan, en 27 dingen verzamelen, die naar de kringloop mogen. Eens niet een bepaald kastje helemaal uitzoeken, maar andersom: een kastje (of bak, als je zo wilt) volzetten met rommel. Dat ruimt natuurlijk ook op. 

In de bijkeuken staat tegenwoordig alles netjes gesorteerd in bakken. (Hetgeen enorm scheelt!) Daar zet ik nu een bak bij, waar wij alle rommeltjes die naar de kringloop kunnen in mogen. Volgens mij ook wel een drempelverlaging, als er een bepaalde plek voor is aangewezen. Anders zie ik natuurlijk ook de overbodige ditjes en de ongebruikte datjes in de kasten en lades. Maar die laat ik mooi waar ze zijn, want als ik het klaar leg voor de kringloop, dan ligt het ergens in de weg en dan laat ik het spul toch verder lurken in de kamer... 

Kijken of het werkt. 


8 opmerkingen:

 1. Bij mij werkte een open doos of krat niet. Want ik bleef het zien, in mijn gezichtsveld houden. En dus ging het weer er uit en terug in huis. Ben daarom nu net overgestapt op een "dichte" tas. Zo is het uit mijn zicht. En kan ik het beter loslaten en uiteindelijk wegdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zeg je wat... Ik heb er nu wat plasticbakjes inzitten, en iedere keer als ik er langsloop bedenk ik dingen waar ze nog wel voor te gebruiken zijn, zoiets als: maar ze kunnen toch nog in de zandbak...

   Verwijderen
 2. Die ga ik opvolgen, ik ga er alleen een boodschappentas voor de Kringloop van maken. Maar het principe blijft hetzelfde en ik vind het een topplan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, heb ik ook. Een mandje staat er nu bij de tuindeur. Daar gaat alles in wat weg kan naar de kringloopwinkel, inclusief het mandje zelf. En volgende keer staat er weer iets anders, een doosje of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik onderhand ook bedacht: ik heb nu een klapkrat klaarstaan, die een scheur heeft in de zijkant. Die mag dan ook gelijk mee weg.

   Verwijderen
 4. Heb ik ook ;) niet altijd dezelfde doos maar iets dat ervoor kan
  doorgaan...en ook liefst iets dat dicht kan en ik het niet meer
  zie..en het werkt goed hier
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is geen 'aparte tip' maar gewoon iets van Flylady! Check haar site anders even; dan ruim je opeens een stuk sneller op :) ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!