maandag 27 augustus 2012

#161/365 Bureau - again

De attente lezer zal het niet ontgaan zijn: Ik heb steeds vaker klussen waar ik "again" of  "revisited" achter moet zetten. Dat zegt iets: ik heb namelijk de meeste plekken in huis (lees: het woongedeelte) al gehad. En toch zou iemand die onverwachts op bezoek komt dat niet zeggen. In tegendeel zelfs. Ik heb namelijk last van terugkeerde probleemgebieden. "Draaideurrommel", zeg maar. Hier is (nog steeds) sprake van een chronisch systeemgebrek. Geeft niet, we zijn hier op blogspot om te leren, toch?

Sommige gebieden hebben het gewoon in zich, om weer dicht te slibben. Die moet je gewoon vaker aanpakken. Zoals mijn bijkeuken. Prima, die pak ik nu gewoon vaker aan. En dan is het weer een tijdje goed.

Maar mijn bureau is een geval apart... dat roept om een "more permanent solution to the problem". Kijk zelf:

... en ja, er moet ook nog ergens een toetsenboard zijn )-:

Heel duidelijk: hier hebben heel veel spullen nog geen vaste plek. Er is nog onvoldoende ritme in het papieren afhandelen en opbergen. Of zeg gerust: weerstand. Mijn mobiel trinkelt wel elke dinsdag ochtend om mij eraan te herinneren dat ik dat tijdstip heb afgezet om mijn papieren te "doen". Maar ik kwam erachter dat je die heel makkelijk uit kunt zetten.

Eigenlijk had ik me voorgenomen om eenmaal opgeruimde plekken vervolgens bij te houden, en alleen over nieuwe kastjes (lades, manden...) te bloggen. Maar op deze plek zit het dus echt nog niet goed. Vandaar dat ik op dat soort plekken terugkom, en nog een keer de motiverende kracht van drie

blog - before foto - afterwards foto 

inzet, om deze hoeken onder de knie te krijgen.

wat wel waar is: het duurde niet zo heel lang om het weer zo uit te laten zien (de basis, hé)

...dit ging weg...

Maar het is alleen maar de halve waarheid: onder het bureau stond dit:


Bijschrift toevoegen

Er kwam namelijk bezoek, en ik veegde alles snel met een arm in het krat. De plasticzakken met schoolschriften, etc. die voor de vakantie mee naar huis kwamen. (schoolspullen! Daar heb ik nog steeds niks voor bedacht) bovenop. Zucht. Er zitten ook nog allemaal papieren tussen die acties na zich trekken. Telefoontjes, afspraken. Superzucht.

Maar ja, nu heb ik erover geblogd, nu moet ik het aanpakken. Een blog achter de deur, zeg maar (-:


4 opmerkingen:

  1. De administratie is bij mij ook altijd een punt, ik heb er gewoon een gruwelijke hekel aan, laat het altijd oplopen en vervolgens is het dan heel veel werk omdat het al te lang ligt.....maar ooit gaat het goed komen met ons :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zet op elke verdieping een krat neer. Daar doe je spulletjes in die je niet meteen kunt opruimen. Begin elke ochtend of om de dag eerst die kratten leeg te maken door alles op de juiste plek te zetten of af te handelen. Zo krijg je niet snel mee een volgeladen bureau of zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schoolspullen: van knutselwerken een foto maken en die digitaal opslaan. Tekeningen door het jaar uitzoeken op echte mooie en aan het eind van het schooljaar nog even schiften. Schriftjes enz. uitzoeken op leeg/vol. Leeg of halfleeg bij oud papier. Volle even doorkijken of ze echt een fase weergeven die je voor je kind wilt bewaren (tien rekenboekjes voegen niks toe). Stevige kartonnen opbergdozen bij Ikea (oid) kopen en daarin opbergen. Voor acht basisschooljaren van mijn dochter heb ik twee A4 dozen, dat is te bewaren. En dat kan gewoon op zolder, in de kelder, onderin een kast, want echt erin kijken doe je eigenlijk nooit. Het is hier echt voor later (en wellicht verdwijnt het dan met een grote zwiep bij het oud papier, dat mogen ze zelf beslissen). Ook handig: per kind een multomap met insteekhoezen: voor zwemdiploma's, andere diploma's, rapporten, behaalde lintjes voor sportwedstrijden enz. enz. Gelijk opbergen, slingert het niet overal rond. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!