dinsdag 14 augustus 2012

#151/365 Lunchtrommelbak revisited

En wat krijgen wij nou? Ik heb een kastje gedaan, zonder het door te hebben (hehe, het gaat de goede kant op!). En helaas heb ik daardoor ook geen voor-foto genomen. Het einde van de vakantie komt in zicht, en langzaam begin ik met een schuin oog te kijken naar alle schooltoebehoren. En zo viel mijn oog op het kastje voor de broodtrommels. Die had ik al eerder gedaan (zie hier)  - en toen had ik de kartonnen doos bedacht en beplakt (nog steeds tot grote tevredenheid, trouwens). Maar ook toen paste allang niet alles in de doos. Op de foto van mijn eerdere bericht zie je dat er twee trommels naast stonden. Ondertussen was ernaast een  heel wankel stapeltje komen te staan, dat steeds omviel. Tijd om er eens naar te kijken.

Dus de hele broodtrommelverzameling op de woonkamervloer uitgestald, en de kinderen erbijgeroepen. De Megamindy trommel was stuk. Een trommeltje had dochter 2 op een of ander festival door een gehandicapte laten beschilderen. Helaas hoorden wij pas later dat die vervolgens niet meer afgewassen mocht worden. Die kon ook weg. Een van de bananentrommels was stuk. Een fruittrommeltje zag er ook niet meer uit. Wegwegweg. En kijk, ineens kwam er lucht. Toevallig zag ik de Hematrommeltjes (die met elastiek) in de aanbieding. En daarbij kleine trommeltjes die er precies inpassen! Ideaal, dan kan ik eindelijk eens tomaat of komkommer meegeven zonder dat het een zooitje wordt.

Wat ook opviel: Een paar trommels waren wij kwijtgeraakt, en dat waren precies die waar onze naamstickers van Goedgemerkt niet op bleven zitten! Oh ja, die stickers moet ik ook nog weer bestellen.

en zo ziet het broodtrommelgebied nu uit: Er is zelfs ruimte voor de ontbijtkoektrommel en de roggenbrood-doos ontstaan! 
Dit past allemaal perfect in de bak. 
Op de foto links zie je nog net de lunchskins - Daar zijn wij ook erg blij mee. Ideaal als je achteraf nog ergens heen moet, en niet met een trommel wil gaan zeulen.

En nu eens kijken naar de potloodetuis en de gymkleren. Weet iemand trouwens of je in groep 6 al een agenda nodig hebt?

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk alles weer aan kant en zo helemaal vanzelf, gefeliciteerd! Ik volg je blog al een tijdje en vind dat je erg leuk schrijft, ga zo door.
  Voor groep 6 heb je geen agenda nodig, althans niet op de basisscholen waar ik tot nu toe les heb gegeven, wij beginnen hiermee in groep 7.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Erg leuk om zo'n mooi compliment te krijgen. Dat soort dingen maken (voor een belangrijk deel dan) dat ik doorga. ☺☺☺

   Dus de agenda kunnen we voorlopig nog even achterwege laten. Mooi. Het is al moeilijk genoeg om passende gymschoenen te vinden. Dat is dus ook nog niet gelukt. )-:

   Verwijderen
 2. Wat zijn die lunchskins leuk....maar heb hier wel een klein vraagje over. Hoe maak je ze schoon? Kunnen ze gewoon in een sopje ofzo als de hagelslag van het broodje is gevallen?

  En voor wat betreft agenda's...bij ons gebruiken ze die pas in groep 8. En dan krijgen ze ze van school.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De lunchskins schijn je zelfs in de afwasmachine te kunnen doen. Maar dat heb ik tot nu toe nog niet gedurfd. Dus ik was ze gewoon met de hand af. Dat gaat prima.

   Verwijderen
 3. Ook hier een kast vol doosjes en bekers! Maar er mag er geen een weg volgens de kinderen! Een agenda krijgen ze bij ons van school in groep 8, vroeg genoeg, ze moeten al zo veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat leuk dat je op mijn blog terechtkwam. Ik ehb al een bij jou gelezen, hoe herkenbaar. Ik ga je met plezier volgen, fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn ook volop in de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. Straks: de gymschoenen (ben ik bang = altijd heel gedoe)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eureka, we hebben inmiddels gymschoenen. Maar waar oh waar is het gymbroekje van dochter 2...

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!