zondag 19 augustus 2012

#154 + #155/365 Gordijntjes

Nieuwe gordijntjes voor de kledingkast van dochter 1. Deze witte kast was eerder een zwarte woonkamerkast, nu passen er er alle kleren perfect in (en nog steeds supergeordent ☺). Maar toen ik de gordijntjes ervoor naaide was dochter 1 nog een lief schattig meisje. Nu is het een stoere meid van 10, en van roze en zoete elfjes moet het kind niks meer hebben. Nu heeft zij zelf een stof uitgekozen, die haar beviel en de gordijnen voor het raam had ik al gemaakt(zie bericht van een paar dagen geleden). Nu was dat wel een prijzig stofje, en had ik geen zin om 20 Euro uit te geven om ook de vitrinedeuren in dezelfde style van gordijnen te voorzien (en vervolgens meters over te houden...). Dus heb ik even gegraven in mijn stoffenfundus. En ja, ik had nog een restje dat erbij paste. Zes katten en muizen uit het restje stof van de gordijnen uitgeknipt en op die stof geappliceerd. Klaar.

zo zag het eerst uit - (de ene kant van het gordijntje had ik al afgehaald om de maat te nemen).

en: tadaaaa, zo ziet het er nu uit.

En nog een gordijntje die al een tijdje in de planning zat: De bijkeuken. In de vroege ochtend knalt de zon precies op deze deur. Omdat we het daglicht op deze plek niet helemaal buiten willen sluiten had ik al bedacht om hier een soort vitrage op te hangen. Maar het was nog best lastig iets te vinden, omdat ik alleen natuurlijke materialen wil gebruiken, en het moest ook nog eens passen bij de andere gordijnen (turquois-witte ruitjes) die bij de ramen ernaast hangen. Gisteren ben ik heel verrassend geslaagd: het werd een hele fijne, witte (en sterk afgeprijsde!!) linnenstof. Joepieh! En natuurlijk meteen verwerkt. Per direct kunnen we buiten zitten, zonder steeds naar de nog-te-strijken-was, en de andere troepjes in de bijkeuken te moeten kijken. (De bijkeuken is tegenwoordig (of: nog steeds) trouwens altijd redelijk opgeruimd!)

netjes, toch? 

en van binnen naar buiten kijken werkt perfect! 

2 opmerkingen:

  1. Echt leuk! Dit zijn de betere klussen, meteen resultaat. En wat een resultaat, super! Zit je trouwens op Facebook? Er is daar een ruilclubje voor creatieve dingen, lapjes zijn enorm gewild... De Groep heet Creatief ruilen, wel een waarschuwing: zeeer verslavend.... :)

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!