zaterdag 25 augustus 2012

#159/365 Regenkleding - again

uitpuilende bakken

Er staat al een tijdje "regenpak voor dochter 1" op mijn boodschappenlijst. Maar of ik vergat het als ik een keer in de stad was, of de juiste maat was niet op voorraad. Vandaag ben ik eindelijk geslaagd. Puur toeval eigenlijk: om te schuilen voor de regen ben ik bij de Zeeman beland, en daar lagen ze. Gelukkig maar. Alle buitenschoolse activiteiten beginnen hier namelijk zo langzaamaan weer. En hetzelfde geldt blijkbaar voor de rainy season... )-;

De maat was goed, we kunnen dochter 1 voortaan waterdicht verpakken. Joepieh, kan die in de bak met regenkleding. Hup, met een basketbalworp mik ik de twee items in de rode Ikea bakken. En huphup stuiteren ze weer naar beneden. En je raadt het al: Ik voel een kastje aankomen...

hier kan vast het een en ander van weg...

Here we go. Het beproefde recept: Alles eruit en sorteren. Wat een hoop emergency regenponchos... Ooit hebben we ze tijdens een of ander uitje nodig gehad, en omwille van de zuinigheid heb ik ze gedroogd en bewaard. Maar jeetje, wat een volume hebben die dingen, als ze een keer uitgevouwen zijn. En helaas hebben ze ook meer scheuren dan ik me herinnerde. Weg ermee. Een Hema-kinderregenponcho - ernstig gescheurd. (Dat is trouwens het enige Hema-product, dat mij ooit teleur heeft gesteld. Die scheuren vrijwel meteen.)

...inderdaad: de linkerstapel gaat in de kliko, de rechterstapel op marktplaats

Dan kom ik nog een regenpak tegen in maat 128. Even checken met dochter 2.... maar nee, die is echt te klein. Maar ziet er verder top uit. Marktplaats dus. Alles andere is heel, compleet en past. Mooi.
Een verbeterpuntje zat er nog in: ik ben het namelijk zat om iedere keer als ik een regenjas nodig heb allebei de bakken door te moeten zoeken. Daarom wijs ik een bak aan voor kinderregenkleding, en de andere voor volwassen spullen. Dat heb ik overgetwijfeld eerder ook al bedacht. Maar als je vervolgens niet meer weet of ik mijn regenponcho in de linker of in de rechterbak moet zoeken, dan schiet het niet op. Daarom maak ik deze keer gelijk maar twee labels, zodat het voor andere mensen meteen duidelijk.

de regenjassen en -broeken in de bijbehorende zakken. Hier puilt niks meer uit.  (-:
En de bakken zijn gelabeld. 
Zo, nu mogen de clubjes weer beginnen. En het regenweer (als het per se moet, dan) ook.

4 opmerkingen:

 1. Zo, laat de regen maar komen....(nou ja, niet echt natuurlijk!) Ik heb voor de regenkleding voor iedereen in huis een tasje gemaakt met een trekkoord en zo'n knijpsluiting waarmee je het koord aan kan trekken. Zo heeft iedereen altijd heel makkelijk zijn regenkleding te pakken als het nodig is. En als we op pad gaan is het ook altijd makkelijk om je eigen tasje even in je fietstas te stoppen. Misschien ook iets voor jou? Dan heb je ook niet meer zo snel dat je mandjes uitpuilen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je ziet het niet zo goed op de foto, maar elke jas en (bijna) elke regenbroek heeft z'n eigen bijbehorende zak. Ik heb ook nog even getwijfeld of dat handig is. Maar zo blijven ze inderdaad herkenbaar en zijn makkelijk te pakken en mee te nemen. Alleen is er aan onze garderobe geen plek om het op te hangen. Anders zou ik dat zeker ook doen.

   Verwijderen
 2. goed van je, en weer iets op marktplaats

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad. Maar nu nog al het spul eropzetten. Dat is ook weer een klus op zich.

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!