dinsdag 21 augustus 2012

#157/365 Afwasmachine + het afwasmachinevak

Op zoek naar spoelglansmiddel voor de afwasmachine kwam ik dit kastje tegen. Deze had ik volgens mij inderdaad nog niet eerder gedaan.

helemaal volgepropt
en zo zag het er aan het eind van de klus uit
   


eerst eens kijken, wat zit hier allemaal in...

we kieperen het mandje om, en we zien.... voornamelijk plakhaakjes, schoonmaakspullen, een vliegenmepper , afwasmachinezout en bijbehorende trechter, een rookmelder (die had ik hier nooit gezocht, dus die hoort hier niet), afwasmachineschoonmaakmiddel. Viltplakkertjes voor onder stoelen, een verlengsnoer (nee, die hoort hier ook niet), en inderdaad het glansspoelmiddel. 
Ik besluit spontaan om onze afwasmachine weer eens een grote beurt te geven. De hoeken van de deur hebben het weer nodig, en de rubberen rand ook. Dit is trouwens niet echt zo'n biezondere boenklus voor mij, maar iets, wat ik vaker doe. Een witgoedmonteur had mij een keer precies uitgelegd hoe ik het moet doen, en waarom het belangrijk is. Maar ook al hou ik het voor mijn gevoel goed bij - ik verbaas me er toch over hoeveel smurrie er iedere keer zit.

het is weer nodig...
...da's weer beter!
     

let op de zwarte rand boven...
...en nu is ie weer zwart!

en nu verwen ik de machine met een pakje 'Maschinenreiniger'  volgens de tekst 0p de verpakking  is mijn vaatwasser straks als nieuw ☺

Dit kan allemaal weg

Dit hoort elders oftwel: de rookmelder mag weer opgehangen worden

Kijk, en deze lagen er ook. Heel handig voor mijn veranda-project. 

Alle plakhaken komen in een onderverdeelbakje (van de chinees), en dan ziet de bak ineens zo uit. 
En lachen: niet alleen het bakje is weer netjes - er is zelfs lucht omheen ☺☺

Straks nog even het glansspoelmiddel en het afwasmachinezout aanvullen... 

3 opmerkingen:

  1. Keurig! Ik had me eigenlijk vanmiddag voorgenomen vandaag niets te doen maar toen ik net zag dat er weer wat opruimblogs ge-update waren heb ik besloten toch iets kleins op te pakken nog. De kids spelen nog buiten, het eten is al klaar en kan straks zo de oven in dus geen excuses meer over om niets te doen :-) en ik heb ook weer batterijen in de camera dus ik moet gewoon...haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, zo'n opgeruimd bakje/plankje!

    Hier nog een grote klus te wachten: de caravan. En aangezien we zaterdag 2 verjaardagen willen vieren, moet 'ie dan eigenlijk weg zijn...dus computer uit, en aan het werk!

    Lieve groet, Inge

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!