maandag 6 januari 2014

#251 Weer eens een keukenla...

De kids zijn weer naar school... hooray. Ook al zijn ze niet meer zo klein, en wordt het gezinsleven daardoor op vele manieren makkelijker. Op de een of andere manier verschuift de drukte naar een ander vlak. We hoeven ze niet meer in bad te doen, ze kunnen een keer alleen thuis blijven, etc. Maar daartegenover staan nu spreekbeurten en werkstukken en ander schoolwerk, dat dringend vele uren van moeders assistentie vereist. En de tijden dat je het grut om 19.00 uur richting bed kon sturen zijn ook voorbij. Hun bedtijd valt ook nog eens zo ongeveer samen met het tijdstip dat hier de man met de hamer langskomt, en kunnen we eigenlijk tegelijkertijd naar bed ☺ (kunnen we lootjes trekken wie wie gaat instoppen. Hahaha). Maar het komt erop neer dat ik nog steeds niet veel zinvols kan doen als de kinderen in de buurt zijn. Desto blijer ben ik dat school nu weer is begonnen.

Deze la heb ik inmiddels een aantal keren gedaan. De basis is nog steeds prima. Ook als zou je dat op de "voor"-foto niet zeggen... (-:

weer een beetje vol geraakt, die la... en ook niet meer echt overzichtelijk...
Ik besluit dat een snelle recht-trek-actie voldoende moet zijn. Een paar zakjes/doosjes zijn ruim over de datum. Hup, de vuilnisemmer in. De rozijnen verhuizen naar de ontbijtspullen la. En de muffin-bak-spullen in het bakmandje in de bijkeuken. Dat ziet er al beter uit. Een paar van die kant-en-klaar zakjes vindt ik er lekker uitzien. Daar denk ik nooit aan, als ik een maaltijd plan. Dus waarom niet nu? De patriarch gaat toch vandaag de grote boodschappen doen, dus pak ik gelijk onze nieuwe familieplanner - die ook een column heeft voor het dagmenu - en de boodschappenlijst erbij. 

Nog even met een kruimeldief de kruimels uit de ladeverdelers. En 15 minuten later ziet het er weer zo uit:

Een kwartiertje later: voila. 
Nu ik toch bezig ben kijk ik gelijk alle voorraden door en plan de maaltijden voor de rest van de week, terwijl ik gelijk de boodschappenlijst aanvul. Nu dat allemaal af is: gelijk op de mail geslingerd, en naar de patriarch gestuurd. Klaar. Hoef ik er niet meer aan te denken.

... dacht ik.... Komt namelijk net de Patriarch de deur in met allerhande boodschappen op de arm. Alleen niks ervan stond op mijn lijst. "Nee, ik was vergeten de lijst uit te printen, en ik had'm ook niet gelezen." Zucht. Mannen.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk opgeruimd weer. Wat heb je in je la zitten dat het zo netjes naast elkaar blijft staan? Ik ben benieuwd.

    En goed bezig op meteen een boodschappenplan te maken. Helaas werkt manlief dan even niet meer, maar ja schrale troost dat gebeurt niet alleen bij jou ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!