woensdag 1 januari 2014

...het mooie is dat je op elke dag weer kunt beginnen...

... heeft een wijze vrouw vorig jaar eens tegen mij gezegd. Het ging dan wel over gezond eten. Maar hetzelfde gaat ook op voor andere dingen. Vol ongeloof kijk ik naar de datum van mijn laatste bericht. Is het werkelijk al zo lang geleden?
Het ging zo goed, en toen... gebeurde er van alles. En natuurlijk allemaal tegelijk. En het ging van kwaad tot erger. Het opruimen en de dagelijkse routines die ik al zo goed onder de knie had raakten totaal op de achtergrond. Wonder boven wonder is het huis niet (oke, niet helemaal) dichtgeslibd. Nou ja, sommige hoeken wel.. Maar in grove lijnen is alles wat ik had bereikt nog steeds wel te zien.
Ondertussen is mijn situatie zo, dat ik weer land zie en ik heb weer wat moed verzameld om door te gaan.
De afgelopen dagen heb ik - soort van aarzelend - zo nu en dan een probleemzone aangepakt. Maar nog niet  'echt' en steeds vergeten foto's te maken...
En nu is het 1 januari, de tijd van goede voornemens,  van overnieuw beginnen. Het biedt zich dus aan om te besluiten om alle ellende achter me te laten. Er is - nog steeds (of als je zo wilt weer) heel veel te doen. En ik denk dat het een goed idee is om voor een aantal werkzaamheden hulp in te schakelen. (Ook iets dat ik moet leren...)
Vandaag heb ik iig de keuken wat liefde gegeven. Én aan de foto's gedacht.
P.S: Ik zie dat er tijdens mijn 'rien ne va plus' een aantal hele lieve, bezorgde berichtjes zijn binnengekomen van mensen die mij weliswaar helemaal niet persoonlijk kennen, en toch aanvoelden dat er iets helemaal niet in de haak was. Heel erg bedankt hiervoor.5 opmerkingen:

 1. Hallo ik ben blij dat je er weer bent heb heel lang elke dag gekeken of je weer geblogd
  had maar steeds niet en nu kom ik je zomaar weer tegen super
  Was bang dat er wat naars gebeurd was of zo
  Groetjes Esmiralda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent er weer!
  Soms kan er zoveel gebeuren in je leven, dat het in jezelf helemaal overhoop ligt.
  Het moet heerlijk zijn nu je weer 'land in zicht' hebt en het weer ziet zitten om de scherven op te rapen.

  En het zijn inderdaad hele wijze woorden, dat je elke dag weer opnieuw kunt beginnen. Elke dag, elke week, elke maand, elk jaar.
  Heel veel goeds gewenst in 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat superleuk dat je er weer bent! Ik ga je zeker volgen! Ben ook dit jaar weer van plan om een kastje per dag te doen, heb geen blog, maar wel veel motivatie :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent er weer, gezellig!! Ik heb vaak aan je gedacht. Hier was de boel ook weer aan het dichtslibben, ben dus ook maar weer kwartiertjes aan de slag. Komt allemaal goed in 2014! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn weer iets van je te lezen meid en het is precies zoals je zegt. Je kunt iedere dag beginnen. Natuurlijk ga ik je weer gezellig volgen. Ook ik ga weer aan de gang met mijn jaarlijkse kastje-laadje en ruimte opruimen aan de gang. Wanneer? Ja dat weet ik zelf ook nog niet precies, maar heb de eerste aanzet al weer gemaakt door mijn afstreeplijst van vorig jaar weer schoon te maken zodat ik dit jaar ook weer aan het afspreken kan gaan. Ik wens je een opruimerig jaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!