woensdag 22 januari 2014

#258 En zo af en toe ontdek ik iets dat écht werkt!!

Geregeld probeer ik eens wat. Iets dat beloofd om orde in mijn dagelijkse chaos te brengen. Ik heb zeker een meter boeken vol goede tips. En ik heb voor mijn gevoel onderhand alles al een keer geprobeerd: Mind Maps, lijsten, gele-papiertjes-systeem, agenda's, filofax, kaartjessystemen, en natuurlijk task managing apps... you name it, I've tried it. We hebben de bakjes geprobeerd (met matig succes) - totdat ik ergens las, dat het allemaal rechtopstaand moet, en kwamen er to-do-tijdschriftenbakken.   

Dat geldt voor van alles en nog wat. Sommige dingen werken in totaal niet. Sommige dingen helpen je een korte periode of zijn precies goed om één lastig project te tackelen.  En zo heeeeel af en toe zit er wat tussen waar je echt wat aan hebt. 

Sinds een maand of 3 heb ik een Bullet-journal. Een wat? Ja, het enige dat een beetje vreemd is an dit systeem is, is de naam. Het doet denken aan iets met wapens, kogels en schieten. Maar wat ze bedoelen is eigenlijk een "Punten-agenda". Als ik actie-punten. En het rondje, dat je voor elke punt zet, dat heet in het engels schijnbaar "bullet". 

Mensen die alles digitaal en/of online doen - en daar happy mee zijn - zullen hier wellicht niet veel heil in zien. Wie - zoals ik - liever met papier werkt moet zeker even kijken:

Nou, ik zou een heel verhaal kunnen houden over dit simpele maar doeltreffende systeem. Maar als je zelf even op de website van kijkt www.bulletjournal.com - en zeker even de video bekijkt - krijg je een idee. 


Ik had alleen nog even moeite om een geschikt boekje te vinden. De aanbevolen Moleskines vond ik in eerste instantie veel te duur (toen wist ik natuurlijk ook nog niet dat het echt werkt). Uiteindelijk vond ik een geschikt notitieboek bij een drogist (ja, moet je tegenaan lopen, ik weet het). 

Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. En of misschien de een of ander hier al mee aan de slag is gegaan.


3 opmerkingen:

 1. Klinkt goed.
  Zal het ook eens proberen.
  Hou het meestal ook niet zo lang vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik ben ook van de lijstje, maar moet toch zeggen dat ik steeds meer van de digitale wordt, ook al heb ik regelmatig nog lijstje op papier :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me wel een handig systeem, ik maak ook overal lijstjes van, ook van rekeningen die afgeschreven moeten worden. Nooit bedacht om dat georganiseerd in een boekje te schrijven met alle andere thingstodo, ik gebruik nu papiertjes en een agenda en een boekje..

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!