vrijdag 24 januari 2014

#260 De badkamer.... weer helemaal schoon

Sinds we hier wonen heb ik al meerdere keren de strijd aangebonden met de vieze voegen en de schimmelplekjes. Maar echt succes had ik pas toen ik met het HG vocht en schimmel spul aan de slag ging. Zie hier 

Sindsdien hadden de voegen in de badkamer af en toe een kleine onderhoudsbeurt nodig, en het bleef netjes. Maar nu dreigden de schimmelplekjes de badkamer weer over te nemen. Tijd voor een grote actie:

De bewuste HG fles had ik al een paar weken geleden in huis gehaald. De badkamer-kleedjes waren ook al gewassen. En allang weer droog. En het grote ertegenaan-hikken was ook in volle gang. Want ik dacht dat het weer een mega klus zou worden. Maar dat was het helemaal niet! Of ik heb de slag te pakken, of het scheelt inderdaad als je het zo nu en dan doet...

Anyway - de badkamer is weer spik en span. En het ging veeeel sneller dan ik had verwacht. Alle voegen zijn weer fris en wit. Behalve die op de grond. Die zijn weer fris en grijs. Het kastje is weer uitgezocht en schoongemaakt. Nu alleen nog het douchegordijn in de was. En de afval niet vergeten.

Nou, foto's van het voegen-schoonmaken hoefde ik niet te maken, want het was een beetje hetzelfde als hier

P.S.: Het meisje achter de kassa van de drogist vroeg mij trouwens of het spul nou éécht zo goed was. Ze doelde waarschijnlijk op het reclamespotje op TV. Ja, dus ☺


7 opmerkingen:

 1. oké ik ben geïnspireerd, want ik héb die fles en ik héb de voegen die jij had.... ik ga morgen de badkamer doen! Beloofd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was écht de moeite waard... Nu ook het douchegordijn gewassen is en er weer hangt is het weer super lekker douchen.

   Verwijderen
 2. Wat lekker fris, die gele tegeltjes. En nu zijn de voegen ook weer fris :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... ik ben ook echt zo blij dat dit weer gedaan is...

   Verwijderen
 3. sowieso is HG een goed merk. Ik ben tot dusver erg tevreden over alle producten die ik van hen heb gebruikt of nog steeds gebruik. Maar je maakt mij wel duidelijk dat ik ook weer eens aan de slag moet in de badkamer. Staat gepland voor ergens komende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat spul regelmatig gebruikt voor het plafond in onze badkamer, voor de grote opknap... Echt goed spul! Nu hoeft het gelukkig niet meer want we hebben nu een megagoede afzuiger in de badkamer...
  Fijn weekend El,
  Lieve geoet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou zeggen bewaar de spuitfles en de volgende keer doe je er een mengsel van chloor en water in. Dat is ongeveer het zelfde als HG, want de chloor dood de schimmels op je tegels en voegwerk. Alleen is chloor met water wel goedkoper ;-) (Tipje van mij)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!