maandag 27 januari 2014

#263 Uitstelgedrag en schone kieren

Jaaa, en dan de vraag wat het een met het ander te maken heeft...

Het begon ermee dat ik er op de een of andere manier weer zin in heb, sinds de dozen uit de woonkamer zijn. (Nee, vooralsnog geen zin in dozen uitzoeken... Maar dat komt nog). De boel beneden een beetje strak en opgeruimd te houden is een stuk leuker zo. 

En er had zich visite aangekondigd voor vanochtend. - Dat is natuurlijk ook altijd een leuke boost voor opruimen en schoonmaken. Op de een of andere manier kijk ik steeds met andere ogen naar ons interieur als er visite langs dreigt te komen... Kennen jullie dat?

Dus heel vroeg in de ochtend was de boel al aardig aan kant. De was gevouwen, afwasmachine leeg, aanrecht schoon & netjes. De wc had een kleine beurt gehad. En omdat de visite wat later kwam had ik ook al gestofzuigd en her en der wat vlekjes verwijderd. Nog steeds geen spoor van de visite. Bah wat is die spiegel vies! Die dus ook snel "behandeld" en de vensterbank snel met een doekje. En de plinten...  

Toen belde de visite af. O.k., kan gebeuren. Nu had ik dus gelijk over kunnen gaan tot het allerbelangrijkste punt op mijn to-do-list. En tegelijkertijd ook de allervervelendste taak die en mens zich voor kan stellen. Ik bespaar jullie de details, maar geloof me: niemand die zin heeft om zoiets te doen. 

En vooral ik niet. Op dat moment kwam hier de zon om de hoek. En scheen op z'n lentes schuin de keuken binnen. Nou, als moeder natuur haar spotlight op de probleemzones van mijn keuken richt, dan zie ik allemaal dingen die ik bij "gewone verlichting" niet zie. En ga ik automatisch over in schoonmaakmodus.  En reken maar dat dat vandaag werkte. Want zo kon ik mooi dat "horror-telefoontje" nog even uitstellen. 

Vandaag waren het de randjes voor de keukenmeubels en de kieren tussen meubel en koelkast. Koelkast en muur. Ik ben met de schoonmaak-tandenborstel die ik in kokend water met wat afwasmiddel dep langs alle randen gegaan. En om tussen en onder de apparaten schoon te kunnen maken heb ik een nat theedoek om een heel lang lineaal gewikkeld. 

En jeu, wat komt er een troep onder de koelkast vandaan. Stof, steentjes, magneetjes, oude doppen, knoflook schillen...  Ik ging ook gelijk door naar de bijkeuken en herhaalde het trucje met droger, vriezer en wasmachine. Wat ook opviel was dat de voegen een paar cm voor de diverse apparaten wat donkerder en vlekkiger waren dan op de andere plekken. Dus pakte ik een oude nagelborstel erbij, en werkte mijn weg al over de voegen borstelend terug (met nieuw kokend water en afwasmiddel).

Alle voorkanten zijn goed opgeknapt en alle zichtbare delen van de hoeken en kieren zien er prima uit. En toch denk ik dat ik de patriarch eens ga vragen of we samen alle apparaten even eruit kunnen halen, om er eens "echt" onder schoon te maken.

En dat telefoontje... hm, vanmiddag. Of zo.

3 opmerkingen:

 1. haha ik dacht dat je de ramen ging lappen toen de zon lekker je keuken in scheen... dat is mijn reactie in ieder geval..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ja, inderdaad. Normaal zou het zonnetje er ZEKER voor gezorgd hebben dat ik de ramen doe. Maar die had ik net een paar dagen geleden gezeemd, en ze zijn nog steeds glashelder.

   Verwijderen
 2. Ja die hoekje en gaatje moet zo af en toe ook eens he. Nou ik vind dat je weer lekker bezig geweest bent hoor en ik snap helemaal wat je zegt ik heb dat ook vaak als ik weet dat er visite komt dat ik dan toch nog even dit of even dat doe. Wat ik anders eigenlijk helemaal niet doe. hihi

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!