maandag 18 juni 2012

#141/365 Experiment met mijn was

Jaaaa, ik val in herhaling. Maar dat zit ook in de aard van de taak. "De was is het perpetuum mobile van de huisvrouw" - dat heeft een wijs iemand eens gezegd. We blijven maar wassen en wassen en wassen. Afgelopen week had ik het ongelofelijk druk met werk en van alles. Maar als goed huswyf bleef ik uiteraard wassen. En ophangen. Er stond een rekje her, en der en boven de trap, en nog een op de veranda. Maar op een gegeven moment werd er geroepen om verse sokken. Het hielp niet, ik moest aan de vouw.

En jeeee, toen alle was was afgenomen, vormde zich weer zo'n bibelebonse berg op op onze eettafel.
EN er schoon me iets te binnen wat ik ooit heb gelezen. "Als je een bepaalde tijdsduur afzet om iets af te krigjen, dan lukt dat op een wonderlijke manier ook."

Voor zo'n experiment ben ik wel te porren.

Ik gaf mezelf 30 minuten om dit te sorteren

Na 17 minuten had ik dit: 

Na 30 minuten zag het er zo uit:
vooruit, we verlengen met 15 minuten

en klaar!
Ook al zat ik 15 minuten boven mijn "tijdbudget" volgens mij werkt het wel. En je bent lekker gefocust. Deel van't verhaal is natuurlijk ook, dat ik me - dankzij de lopende kookwekker - niet toeliet dat iemand me ging storen! Veel betere focus dus. Gaan we vaker doen!!

Er bleef over: 1 krat om te strijken. Dat komt nog wel, maar eerst mijn gezin blij maken met verse sokken.


5 opmerkingen:

 1. Oooh, die zich steeds weer vullende wasmanden en wasmachine met was..... Heel herkenbaar. De timer is inderdaad een handig hulpmiddel bij het vouwen en strijken van de was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poe, wat goed gedaan. Enne, ik moet ook nodig een uurtje aan de gang...bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, inderdaad die tikkende wekker werkt motiverend. Inderdaad laat ik mijn oog dan nergens anders op vallen, want ik heb maar een half uurtje... Superberg inderdaad, helaas een wekelijks terugkerende bibelebonse berg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vouw de was altijd gelijk op als ik ze van het rek haal. Als de was buiten hangt haal ik steeds een paar dingen eraf en vouw ze en doe ze op een stapeltje voor de desbetreffende persoon. Als de was op zolder hangt gebruik ik de bovenkant van mijn wasboxen (met deksel) om de stapeltjes op te leggen. Bij mij zit het probleem dan ook vooral in het beheersbaar houden van de te wassen berg. We hebben hier vier best heel grote IKEA-boxen, eentje voor wit, bont, donker, en roze/rood en nog lukt het hier geregeld om ze overvol te hebben zodat iedereen zijn was er vervolgens voor de boxen op de grond gooit. Van de week heb ik me heilig voorgenomen om minstens 1 was per dag te draaien, in de hoop dat het dan een beetje bijblijft. Vandaag heb ik er zelfs twee gedaan omdat het zulk lekker weer was en het buiten snel droogt......hoop dat dit experiment gaat lukken!
  Strijken heb ik een tijd terug een keer weggewerkt en sindsdien strijk ik regelmatig. Ik blijf het haten maar het scheelt dat het nu niet meer zo uit de hand loopt......ooit komt het nog eens goed met mijn huisvrouw-aspiraties :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik volg sinds een paar jaar Flylady; sindsdien nooit meer van dit soort situaties hoeven meemaken. Heerlijk: elke dag een was, die na het drogen ook gelijk afhandelen en klaar is de klus.
  Verder helpt het ook wanneer je alle (kleding)kasten een keer (met kookwekker > dat is zooo Flylady :)) doorloopt en dingen die je toch niet meer draagt / gebruikt wegdoet (reclyclen etc).
  Heel wat vuilniszakken vol kleding hebben ons huis verlaten in de loop van de jaren, nu hebben we alleen kleding die we graag dragen op hangers die we mooi vinden (stapje voor stapje) en dat maakt dus de afhandeling van de was heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!