zondag 10 juni 2012

#138/365 Anti starthriris beleid...

Ben druk aan het naaien. De productie gaat prima (dat zie je zelfs al aan m'n afvalbakje dat in mijn naaihoek staat). En er is weinig tijd voor andere dingen. Maar het opruimen ben ik natuurlijk niet vergeten. Om bij het thema te blijven - naaien dus - werk ik en passant wat UFO's weg. Spul waar ik ooit aan begon, enthousiast de stof geknipt, klaargelegd om te naaien, en toen stoorde iets of iemand me, en dan wist ik niet meer hoeveel naad ik eraangeknipt had. Of welke kant boven moest zijn. Of zoiets. En het belandde in een doos. En dan is het natuurlijk veel leuker om met iets nieuws te beginnen, dan het oude ding af te maken. Starthritis noemen ze dat... 

Voor de goede orde: Ik maak eigenlijk altijd alles af. Ook al liggen sommige projecten een tijdje stil. In tegenstelling tot mijn schoonmoeder. Ik had al vaker van familieleden gehoord dat zij nooit iets afmaakt. Nu de Patriarch bezig is met haar zolder weet ik het wel zeker. Dozen vol met schoonmoeders UFO's staan nu bij ons in de woonkamer. Zelfs kinderkleding voor haar kinderen, waar zij 40 jaar geleden (!) aan naaide komen uit de doos. Compleet met spelden erin en al. Dat zijn die dozen die momenteel onze woonkamer onbewoonbaar maken. Hier eerder omschreven als "omgekeerd opruimen". Maar ja, de UFO's uit de jaren 70 zijn nu prachtige vintagestoffen. En overal zie ik nog iets in... Zucht. Maar dat komt heus wel goed. (Hoop ik).

Maar terug naar mijn eigen ufo'tjes: Ook al is het niet zo dramatisch als bij mijn schoonmoeder: Ik vindt het nu weer tijd voor een inhaalslag. Dus vanaf nu elke dag een ding eruithalen en afmaken. En ook de rotklussen tussen mijn administratie - allemaal dingen die doordeweeks moeten - wil ik niet onvernoemd laten. We gaan er morgen weer mee door.

Oh ja, en wie het begrip UFO niet kent: het staat voor UnFinishedObjects.

Mijn Ufo van vandaag: Deze Tas is nu een FO geworden.

2 opmerkingen:

  1. O, vintage stofjes... prachtig zijn die... met spelden en al, nou die heb je voorlopig genoeg, hahaha.

    Ik noem dat "Je-weet-wel"-tasjes... ik heb er nu een aantal liggen... die móeten voor de zomervakantie weg. In totaal zijn dat zo'n... effe tellen... het waren er 10, want ik heb vorige week woensdag een overslagjurkje afgemaakt voor meisje van 9... Pfff 9 dingen nog. Maar goed... komt vanzelf af, hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldig tasje!! Das wel een superbeloning voor jezelf, zeg. Ik ben niet zo van het knutselen, dus dit soort dingen liggen er bij mij weinig. Maar ergens aan beginnen en niet afmaken.. Das wel herkenbaar! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!