woensdag 13 juni 2012

#140/365 Oranje haar

En verder gaat mijn avontuur: Haren grijs laten worden. Kwam ik maandag nog naar huis met een Geert Wilders-kop...Vanochtend ontdekte ik nog hele andere verschrikkingen in de spiegel.  Ten eerste werd ik wakker met een superpluizige kop. Ik had zo mee kunnen doen met Shaun the sheep. Als sheep, welteverstaan. Maar het is ook geen wonder...mijn haar heeft van al dat geblondeer een flinke opdonder gekregen. Dan helpt alleen maar nat maken. Maar toen mijn haar weer onder de handdoek tevoorschijn kwam schrok ik echt: Mijn haar was aan de voorkant oranje geworden, met dikke sneeuwwitte plukken. Net alsof ik een doorgeslagen oranje fan ben. Aan de achterkant was mijn haar donkerbruin met een lichtbruine uitgroei... Nee, nu vond ik het écht te gek worden. Met de kids in mijn kielzoog togen we weer richting kapper. De kapster die het gedaan had was er vandaag niet. Maar de kapster die er wel was, hoefde ik niks uit te leggen. Omdat het ook wel heel lastig is om mijn haar goed te verven werden we het erover eens dat ze voor 10 Euro lowlights zou zetten. En zo geschiedde. Terwijl dochter 1 zich door haar Donald Duck stapel werkte, en dochter 2 de boeken met leuke kinderkapsels doornam werden er met veel beleid lichtbruine strepen door het geheel gezet, en zat ik voor de 2e keer deze week met mijn hoofd vol aluminium.
Dochter 2 had het inmiddels moeilijk met haar kapselkeuze. Ze heeft lang, glad donkerbruin haar. En ze mocht deze keer - net als haar grote zus - helemaal zelf zeggen hoe ze het wilde hebben. Daar kwam ik overigens snel op terug, want ze zei heel stellig: "O.k., dan wil ik het blond met krullen."  Hahaha. Uiteindelijk werd het aan de voorkant laagjes, en aan de achterkant bijpunten. En twee knetterknalroze plukken. Wat mooi uitkomt, want morgen is het juffenverjaardag in haar klas.
Even later was ik weer aan de beurt. De verf mocht nu uitgespoeld, en gelukkig maar: zowel Geert Wilders als ook de doorgeknalde oranjefan verdwenen met  het spoelwater in de afvoer. Zo kan ik me weer vertonen!

En wat de voetbal aangaat. Of we veel van de wedstrijd zullen zien weet ik nog niet. De TV is nog steeds stuk (en ik vindt het nog steeds beslist niet erg!). Uiteraard gaan we oranje wel steunen vanavond, maar dat doen we met iets anders dan oranje haar. Namelijk met oranje fritesaus! Dat hebben ze toch wel heel grappig bedacht bij onze snackbar...

op de foto komt het niet goed naar voren. Maar de fritessaus was echt knaloranje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey, wat leuk! Een reactie!!