dinsdag 5 juni 2012

#136/365 De lijst, telefonisch keuzemenu en plantenleed.

... gisteren heb ik nog heel wat dingen van mijn lijst af kunnen strepen. Met een dikke permanent marker. Zodat ik echt kon zien dat het opschiet. Ondertussen heb ik wat nog niet afgestreept is, overzichtelijk verwerkt tot een mindmap. Alle thema's zorgvuldig geclusterd, zodat ik gelijk zie wat er aan soortgelijke taken is. Zodat ik het wellicht in een roetsj kan doen.

Maar jee, wat duren vooral de regeldingen lang. Ik moest iemand bellen over een offerte die wij niet hebben ontvangen. "Meneer is er nu niet, dus ik kan niets voor u doen." En ik kon de dame er niet van overtuigen dat ze best een notitie kon maken en aan haar baas geven. Een punthoofd krijg ik ervan. En dan had ik vandaag het langste, ingewikkeldste telefonische keuzemenu ever. Het begon met een hele monoloog die inhield dat je pas mocht bellen als je hun hele website had gelezen. Ik hing dus braaf op, bestudeerde de website. Best handig. Zo kwam ik erachter dat ik het pasje in kwestie kon verlengen. En ook gelijk wat dat kost. Goed beslagen belde ik terug. Nu mocht ik door naar het keuzemenu: Als u volwassen bent en dit pasje voor het eerst aanvraagt toets 1, als u volwassen bent en het pasje al eerder had, toets 2, als u volwassen bent en het pasje al eerder had, maar u heeft het in het buitenland aangevraagd, toets 3... gevolgd door alle varianten voor mensen onder de 18 jaar. Zucht. Uiteindelijk schakelde de bandstem mij door naar een echt mens. En die hielp mij uit de droom. Neeeee, hoe komt u erbij? Verlengen dat kon niet meer, er moest een nieuw pasje komen. Ah, zei ik dan kost het dus xxx Euro (had ik immers net op de site gezien). Neeeeee ook dat klopt niet meer. Het is ondertussen duurder, maar liefst een tientje erbij. En hij begon in rap tempo op te sommen wat ik allemaal nodig heb voor de hernieuwde aanvraag. Ik notuleerde vlug mee, en kwam tot de conclusie dat ik behalve mijn zwemdiploma zowat alle officiele papieren mee moest nemen, die ik ooit heb ontvangen. "Ja, maar" stotterde ik, "moet dat dan echt allemaal overnieuw? Ik heb tenslotte eerder zo'n pasje gehad?" "Oh," zei de stem, en besloot blijkbaar mij toch een beetje tegemoet te komen: "Wellicht kunt u nog een keer terugbellen, als u het nummer van het pasje bij de hand heeft. Dan ga ik in de kelder in de oude archieven kijken." Tja, met dat soort gesprekken vergaat de middag ook. En wel zo dat je achteraf het idee hebt überhaupt niets bereikt te hebben.

Voor morgen heb ik nog een aantal hoofdpijn-punten op mijn agenda staan. En ook de woonkamer ziet er nog steeds uit als een ontplofte stoffenwinkel. Maar ja, dat komt wel. Voor nu ben ik blij dat ik me door de was (al die slaapzakken) heb heengeworsteld, en de tent is bijna droog. (heb het net omgedraaid), en in de keuken heerst ook weer wat meer overzicht. Misschien moet ik de visite maar gewoon via de tuin ontvangen. Veel minder gevaar om te vallen ☺☺☺

Oh ja, en nog een klein klusje in de tuin gedaan: Links de hibiscus, die op onze koelkast staat. Laatst vond ik hem een beetje droogjes uitzien en gaf hem wat water. En vervolgens droogden alle bladeren in rap tempo in en krulden op. Vreemd, toch? Rechts is mijn lavendel. Die nooit wil bloeien. En nu ook nog extra zielig erbij staat met heel veel dorre takken ertussen. Ik had er een lang gesprek over met iemand die verstand heeft van lavendel. Aan het eind vertelde ik dat de lavendel van de Aldi kwam. "Ah," zei hij. "Had dat dan gelijk verteld..." Eigenlijk wilde ik de twee zielepoten in de groene kliko doen. Maar juist nu begon de lavendel wel een beetje groen te worden. En de hibiscus had ineens weer een paar groene blaadjes.


daarom heb ik er toch nog even de schaar erin gezet. Alle dorre takken eruit geknipt. En de onduidelijke planten die ertussen groeiden ook weggesnoeid.  
Of het zo hoort? Geen idee.

Zo ziet het nu uit. Eens kijken of er weer leven in komt. 

4 opmerkingen:

 1. Bleeeh, om moedeloos van te worden dat soort gesprekken he! Neem je je voor om alles eens flink aan te pakken en daar gaat je kostbare tijd. Maar toch weer wat af kunnen handelen moet je maar denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, gelukkig je kan héél wat afstrepen van de waslijst van gisteren.

  Wat waardeloos zo'n keuzemenu en dat je weer moet terugbellen?? Hoe is het mogelijk.

  Ik geloof dat ik herkenbare planten heb... Zet de mijne ervoor en de planten zweren dat ze in de spiegel kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, hier dezelfde groene vingers, ben ik bang... maar die plant komt vast ongeschonden uit de strijd denk ik zo : )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij komt het wel goed met die lavendel. Die van mij heb ik in het voorjaar bijna met de grond gelijk gemaakt en die loopt ook keurig uit. En ook mijn planten van de A ldi doen het vrijwel altijd. De vlinderstruik die ik ooit gratis meekreeg bij G amma is tot een reuzenvlinderstruik uitgegroeid (voor vlinder zonder hoogtevrees, haha).

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!