donderdag 25 oktober 2012

#197/365 Terugkerende kastjes...

Ik was nog zo blij met de oude wasmachine van mijn moeder, die wij met zoveel moeite hier naar toe hebben gehaald (hij paste niet door de deur, en moest uit elkaar gehaald worden...)., Maar veel hebben we er niet aan gehad... Het begon met een waterplas op de grond van de bijkeuken. Een lekkage... Vervolgens kwam ik erachter dat ik geen ander elektrisch apparaat moest aanzetten als ik een was aan het draaien was, want anders knalde de zekering eruit. En gisteren begaf de waterpomp het, en kregen wij de deur met geen mogelijkheid meer open.

Dus op zoek naar een andere. Nadat wij de afgelopen jaren 2 x pech hadden met een goedkope nieuwe machine, en ook een gloednieuwe Bosch ons direct na afloop van de garantieperiode (!), in de steek liet, dacht ik, kunnen we net zo goed een 2e handse kopen. Maar dan wel eentje van een bedrijf,  gecontroleerd en met garantie.

En ook een mooie aanleiding om de bijkeuken weer eens op te ruimen...

...want achter al deze spullen zitten de waterkraan en het stopkontact...

...en nu kunnen we er weer bij...
En nog een keer vanaf de andere kant - before -

en afterwards... let op: hier met nieuwe wasmachine
Je blijft bezig met de bijkeuken...

En met wasmachines blijkbaar ook. In eerste instantie leek het allemaal heel voorspoedig te gaan. Op internet een leuk model uitgekozen, en een paar telefoontjes verder was alles geregeld. Stipt om 15.00 uur kwam de monteur, binnen luttele minuten was het kapotte model omgeruild met een degelijke tweedehandse Miele. Afsluitend ging de monteur nog even voordoen hoe je hem aanzet. En er gebeurde... niets. Hij checkte het apparaat op alle mogelijke manieren, maar het apparaat - dat hij voor vertrek uit de winkel nog een keer heeft laten draaien - deed helemaal niks. Er zat voor de beste man niks anders op, dan het apparaat weer mee te nemen. Hij beloofde dezelfde dag nog een keer langs te komen met een andere machine. Nou, ergens zag ik wel de humor van het verhaal in... Dus heb ik snel de Patriarch gebeld met de mededeling dat we zojuist ons persoonlijke record in "tempo waarin onze wasmachines kapot gaan" enorm hadden aangescherpt ☺ ☺ ☺

Een paar uur later was hij terug - met dezelfde machine. Toen hij terug was in de zaak, had hij de machine nog een keer aangezet - en toen deed ze het gewoon. Eerder die dag had ik al grappen gemaakt over het feit, dat wasmachines bij ons nooit lang werken, en of er misschien aardstralen in het spel zijn. Dat had hij toen weggewuifd. Maar inmiddels dacht hij ook al dat het bij ons spookt. Uiteindelijk was een kleine kabelbreuk de boosdoener, en dat was snel verholpen. 

Nou, hier ben ik toch heel erg blij mee. Inmiddels heb ik hier een Mount Everest aan vuile was...

En, ook niet onbelangrijk: de monteur nam de oude machine mee, en ook de indesit-machine die wij nog steeds in de schuur hadden staan. 

Mijn moed zit momenteel eigenlijk nog steeds in mijn schoenen (zie eerdere blogberichten), maar vandaag had ik eindelijk toch weer eens het idee dat ik iets heb bereikt.

P.S.: Oh ja, nog bijna vergeten: Ik liet de monteur ook gelijk naar onze droger kijken. Die ik in geen maanden heb kunnen gebruiken. Maar wat schetst mijn verbazing? Hij deed het gewoon! Hij werd warm en draaide. Nou ja! En ik heb maandenlang ons beddengoed over tafels en stoelen gedrapeerd, als het geen "waslijn-weer" was, buiten... Nou, ik hou het erop dat de droger reageerde op "The voice of the master".... 

3 opmerkingen:

  1. wat een verhaal van je wasmachine.......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De droger is gewoon opgepept door de nieuwe Miele, daar kan hij niet bij achter blijven!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!