dinsdag 9 oktober 2012

#195/365 Tuin & bladeren & buitenspeelgoed


Bij ons ligt het internet eruit. En deze keer heb ik geen idee wat ik moet doen, want googlen naar een oplossing is er natuurlijk niet bij... Ik wordt niet goed bij de gedachte om weer onze dure computerspecialist aan te laten rukken. En ik wordt ook niet goed van de gedachte, om dit moeizaam via mijn foon op te lossen.
Om me eventjes van alles af te leiden, besluit ik vandaag eens flink fysiek bezig te gaan en ik stort me op de tuin. De groene bak was net vandaag geleegd. Dus ik ga harken, vegen, kinderspeelgoed inzamelen, tussendoor wasjes draaien en ophangen. Ik twijfel nog even of het slim is om nu bladeren te harken. Er zal de komende weken nog fiks veel bijkomen... maar ja, wat weg is, is weg. En wie weet of straks alles wel in een keer in de groene bak past...

before

afterwards

zo was het

zo is het nu

kijk...

dit is beter...

zoek de...

verschillen

Inderdaad zit de groene bak in no time bijna vol! Zie je wel! En dan het zandbakspeelgoed. 't Zijn net paaseieren: hoe langer ik kijk, hoe meer kom ik tegen...

Ik mik alles in de lege zandbak...

en vervolgens wordt alles afgewassen

Alles buitenspeelgoed krijgt een sopje

even laten drogen in de zon

en gaat in de speelgoedkist, en vervolgens zet ik alle speelgoed in het speelhuisje.

zo, deurtje dicht, en alles is opgeruimd

Behalve alles wat stuk was. Dat gooi ik in de kliko. (Dat is dan het handige van kastjes doen onder schooltijd: niemand probeerd me tegen te houden ☺).


Ook het meeste van de was droogde gewon buiten. Jiha!

Oh ja, en de Patriarch heeft het internet met een paar simpele muisklikken weer gefikst.... (nou ja...). Wat weer een bewijst dat het volgende gewoon klopt: 51 % van alle problemen lossen zichzelf op.

bijna vol... maar de ervaring leert, dat dit nog voor een groot deel gaat "inklinken"... (gelukkig maar, we moeten er nog twee weken mee doen)


3 opmerkingen:

 1. Bladeren laten liggen, levert bruine plekken op. Je kunt het nu al zien aan je grasmat. Elke 3 dagen even harken houd je gras gezonder.

  Groetjes,
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De tuinslang kun je in de winter ook beter onder dak opbergen. Even de slagen er uit halen en dan in de schuur. Buitenkraan afsluiten, de nachtvorst is al in t land gesignaleerd! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, wat ik vergat je schrijven: er zit vaak nog wat water in de tuinslang. Als het gaat vriezen zet dat water uit en dan knapt de slang. Vandaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!