dinsdag 2 oktober 2012

#191/365 ...om wanhopig van te worden


ligt er nog en wacht erop om gewassen te worden...

Na de mega-klus van eergisteren stopte het even... Alle textilien waar ik nog wat mee wil / kan / moet liggen voor de wasmachine. En daar mogen ze nog even blijven liggen, want er gebeurd hier van alles...

In de vorm van een groot outlook probleem, namelijk. Het glasvezel werd laatst bij ons aangesloten. Nou nou nou, dat was een hele actie. De monteur was volle 3,5 uur bezig met stekkers, kabels trekken, inloggen dit, aanzetten dat. Ben blij dat ik er zelf bij was. Sleuteltje bij de buurman afgeven zou in dit geval niet hebben gewerkt, want de monteur had ook nog allemaal dingen nodig: verlengsnoeren, schroevendraaiers, trappetje. En natuurlijk inlogcodes. Ondanks de grote inspanning is het nog niet klaar: de KPN was vergeten het tweede kastje voor de 2e tv mee te sturen.

En een vervelend side-effect: ik kon ineens geen mail meer met outlook versturen. Een heeele ochtend heb ik gepuzzeld, en met de informatie van de KPN site lukte het me om het weer aan te zetten. Maar voor alle zekerheid had ik eerst alles wat nog in mijn Outlook inbox stond eerst netjes weggeruimd. De inbox was natuurlijk leeg, na mijn meest recente opruim-actie. Maaaar er hadden zich alweer 200 mailtjes opgehoopt, en ik wou geen risico lopen.

Vervolgens ging ik aan de slag met de KPN informatie, en: het lukte! Ik was enorm onder de indruk van mezelf - veel snap heb ik namelijk niet van de diepere digitale lagen... Nu werkte het versturen als een zonnetje. Sterker nog: outlook verstuurde in een klap alle mails die zijn blijven hangen. Meteen had ik de Patriarch aan de lijn. Hoezo ik hem die boodschappenlijst had gestuurd, want precies die dingen had hij toch net allemaal gekocht... En even later had ik een mevrouw van de vrijwilligersinstelling waar ik voor werk aan de lijn. Ze had mijn melding ontvangen, dat ik een of ander probleem met het computersysteem had. Dit moet iets zijn van veel langer geleden. Dus outlook heeft nu ALLE mails verstuurd die OOIT zijn blijven hangen. En aangezien het programma altijd al hiccups had, kunnen dat er nogal wat zijn.

Maar mijn outlook inbox bleef leeg!! Ik kan geen mail meer ontvangen!!! En nu werd ik me toch een partij boos! Al die tijd erger ik me wezenloos over dat stomme outlook. Ik heb er zoveel tijd aan besteed om het weer goed te krijgen, en NOG werkt het niet. En ik vertik het om nog een keer de computerspecialist te laten komen, om het weer goed te krijgen. Die had het de vorige 2 x trouwens ook niet helemaal goed kunnen krijgen.

Daarom heb ik vandaag de hele dag besteed aan g-mail. Ik heb nu meerdere adressen zodat werk, prive, hobby en vrijwilligerswerk vanzelf gesorteerd zijn. En ik heb het voor elkaar gekregen om alle adressen aan elkaar te koppelen, zodat ik niet steeds in en uit hoef te loggen. Alle mails komen bovendien ook binnen op mijn foon. En nu moet ik natuurlijk nog iedereen inlichten. Ik verwacht hier ook de rest van de dag nog mee bezig te zijn.

De stofbergen komen later wel. En de boodschappen, het schoonmaken, de herfstjas (die bijna af is) en het herinneringsding dat ik ga maken met de spullen die uit de doos kwamen.

2 opmerkingen:

 1. Ik vind het altijd zo knap als je dat allemaal zelf kunt uitvogelen.

  Wel een raar fenomeen, dat ineens alle oude mailtjes verzonden zijn, hahaha...

  Succes met alles wat nog ligt te wachten... ligt hier namelijk ook allemaal nog te wachten... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo wat ben je goed bezig zeg!!! Ja soms moet gewoon even door doen met waar je mee bezig bent. Ik vind het wel stoer van je dat je het gewoon zelf doet. Ik doe dat ook met veel dingen, maar niet met de computer hoor. Gelukkig heb ik thuis dan ook een computerspecialist (manlief) waar ik die dan makkelijk aan kan vragen.

  Die andere dingen die nog moeten gebeuren komen ook wel hoor alles op zijn tijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!