dinsdag 13 november 2012

#203/365 Eindelijk dan: stof ordenen

... zo, ik ben blijkbaar eindelijk klaar met dat uitstellen. Nadat ik er letterlijk weken omheen heb gedraaid, en vooral NIET mijn werkhoek heb opgeruimd, maar wel de bijkeuken heb gedaan, het bureau weer supernetjes heb gemaakt, de papieren berg terug heb gebracht naar normale proporties.... (ja, het is écht waar, het begint op iets van "bijhouden" te lijken...). In de praktijk blijft het heen en weer schuiven allemaal. Mede ook omdat de droger weeeeeer stuk is, en dus ook de was in ons woongebied droogt.

Ik zeg momenteel zo vaak "let niet op de rommel" dat ik onderhand wel een bordje kan ophangen. Zou er een tegeltje van bestaan? Kijk, huiver en je zult mijn wanhoop begrijpen:

zo zag het er dus uit nadat ik alle krijgertjes, georven dingen, etc. had neergepleurd in mijn naaihoek. Links achter in de hoek staat de kast... kijk deze kast bedoel ik. Hier heb ik al stevig opgeruimd. (Lees: heen en weer geschoven).

Veel leuke stofjes kwamen op de stoel terecht, omdat die direct voor de kast staat waar de stofjes eigenlijk horen, en ik dus heel slecht bij die kast kan. 


....deze stoel bedoel ik. Maar ja, als er geen giga stapel op die stoel ligt kan ik al wel weer wat beter bij die kast...
De mandjes rechts zijn allemaal leeg, misschien maar eens een paar bij de schuur leggen...

Kijk, deze kast, tot mijn verbazing zaten er ook lege dozen tussen en plasticzakken vol met...méér plasticzakken.... dat schiet dan in ieder geval goed op. 
En dan stofjes vouwen, stofjes vouwen... en ook gelijk een klein beetje ordenen op kleur, zo kan ik veel beter zien wat ik heb. In een oogopslag zelfs.
Maar ja... dat neemt allemaal niet weg, dat ik eigenlijk echt een aparte ruimte nodig heb...  

10 opmerkingen:

 1. 'k Vind dat je een echte doorzetter bent hoor! Je bent al meer dan 200 dagen bezig. Heel veel mensen haken af na een paar weken of zelfs na een paar dagen. Ik lees je blog graag. Ben zelf voor de tweede keer een opruimronde begonnen. 'k Begin op 21 september (herfst) tot 21 maart (lente). In 26 weken kan ik m'n hele huis weer bij langs zijn gegaan. In de lente-en zomermaanden hou ik het zo veel mogelijk bij. Succes hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. *bloos* dankjewel. Ik blijf gewoon doorgaan...

   Maar ook goed van jou, en je houdt het ook nog bij. Super. Daar neem ik me een voorbeeld aan!

   Verwijderen
  2. Ik ben het helemaal met Wendy eens! Je bent een echte doorzetter.
   Je zag er enorm tegenop om aan de stapel stofjes te beginnen, maar je hebt moed verzameld en er weer orde in gebracht.
   Dikke duim omhoog!
   Groetjes Anita

   Verwijderen
 2. Ja, er bestaat een mooi magneetbordje voor:
  Mijn huis was vorige week nog schoon - sorry dat je dat net hebt gemist.
  Dit bordje is niet meer te lezen op mijn magneetbord: verdwenen onder de papiertjes.....
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. iedere stap is er eentje en je moet roeien met de riemen die je hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. sorry drukte per ongeluk op de nter. Maar wat ik bedoel is, geef jezelf niet elke keer de schuld door je te verontschuldigen. Je kan niet alles in een week, Zelfs niet in ene jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als aanvulling op de opmerking van Marion (die zo waar is!): Je moet maar zo denken, het gaat om de dingen die je wèl hebt gedaan, niet om de dingen die je niet hebt gedaan. Je had ook kunnen kiezen om niet aan dit project te beginnen en dan was je huis lang niet zo ver als het nu is toch? Elke stap is toch maar mooi weer een stukje verder richting dat wat je wil bereiken.
  Ik weet uit ervaring dat het keimoeilijk is om consequent vol te houden, ik vind het dan ook superknap van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw... ja, er ligt gewoon veel. maar ja, moet je kijken wat je de afgelopen tijd voor je kiezen hebt gekregen. daar sla je je toch maar mooi manmoedig doorheen! je gaat echt hartstikke goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind jouw blog een "echt" kastje per dag verslag. Je pakt grote klussen aan en laat je niet ontmoedigen door apparatuur die niet werkt of door ontelbare dozen die van je schoonmoeder komen. Ga zo door, ik vind het indspirerend en lees je graag. Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!