vrijdag 7 december 2012

#208/365 ... El is nu natur-El..

Ik heb het over dit project - het stoppen met haren verven. Vlak voor Pasen ben ik ermee begonnen. Of beter gezegd, ben ik ermee gestopt. Even kort samengevat hoe het in z'n werk ging: In het begin heb ik ervoor gekozen om eerst nog een paar keer bij de kappers academie (uitstekend advies!) hightlights te laten zetten, om niet maandenlang met zo'n verschrikkelijke streep te moeten lopen. Dat werkte perfect, totdat ik dacht, dat ook "de-kapper-om-de-hoek" highlights kon zetten (voor een aanzienlijk lagere prijs). Dat met die lagere prijs klopte, maar ik zat wel met een oranje kop. Dat gebeurde toevallig midden in de periode waar de voetbalgekte Nederland beet had, - wat ik op zich wel heel grappig vond. Maar nog grappiger vindt ik het als dat soort grappen zich niet op mijn hoofd afspelen. Dus dat werd opgelost met lowlights, - ook dat werkte perfect, (en ik was weer een ervaring rijker....),

Vervolgens was het idee, dat ik er elke maand 1 cm af zou laten knippen, en dan na 6 knipbeurten helemaal van de laatste geverfde stukken af zou zijn.

Nou, dat proces heb ik ondertussen enorm afgekort, hoor - de kapster (die helemaal ingewijd is in mijn proces) zei de vorige keer, dat het ook in een keer af kon. Na een korte berekening in mijn hoofd, dat ik op die manier minst 70 Euro kon uitsparen knikte ik ja.

En El is nu dus natur-El!

Met het tijdelijke side-effect dat ik nu een heel kort kapsel heb, dat zoooo kort is... nou, zo kort heb ik het sinds vroegste babyjaren niet gehad. Elke keer dat ik langs een spiegel kom, dan schrik ik en ik heb de neiging net als die mevrouw uit de auto-reclame te gaan jengelen "it's so not me". Ik dacht vroeger altijd, dat kort haar makkelijk is. Nou... niet als je krullen hebt, hoor. Hoe korter mijn haar, hoe kleiner de krullen, - en hoe meer mensen aan mij vragen of ik een permanent heb. En dan zeg ik 'nee' - maar ik zie ze denken "ze liegt!"

Tja, en die krullen hebben een eigen leven. Als ik opsta, dan ziet mijn haar in het gunstigste geval eruit als dat van die rare gozer van Seinfeld:

... de gozer rechts dus...
Er moet dus iedere keer "iets aan gedaan" voordat ik uit huis kan. Gelukkig is het mutsenseizoen...  

Maarrre, hoe zit het nu met de kleur? Wat kwam er tevoorschijn? Uitgaande van de hele lichte streep uitgroei, die ik maandelijks weg moest werken, was ik er heilig van overtuigd dat ik voortaan als sneeuwwitje door het leven zou moeten gaan... maar dat valt reuze mee. Waarschijnlijk leek het zo, omdat het contrast met de donkere haarkleur die ik gebruikte zo groot was. Het resultaat valt mij in elk geval reuze mee. Aan de voorkant is het wat grijzer, aan de achterkant bijna de originele kleur. Wie had dat gedacht? Ik vindt het ook wel wat van dat peper-en-zout effect hebben, waarvan ik dacht dat dat voorbehouden was aan mensen die van nature zwart haar hebben/hadden. 

Vandaag kreeg ik toch maar een mooi compliment: dat ik erg doortastend uitzie, zo met dat korte haar. "Maar ik BEN toch niet doortastend" riep ik verbaasd. "Dat ben je wel" kreeg ik te horen. Oh, zou het dan toch beginnen te werken, mijn "year of change"? Nou, ik teken ervoor ☺

2 opmerkingen:

  1. voor die 70 Euro kun je iig boel leuke petjes kopen! haha, nee hoor.. goed bezig en supercompliment, fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goed bezig en nog veel beter voor je lijf ook........

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!